Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΠΣΑ

Το Δ.Σ. του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Γ.Σ. Ηλιούπολης απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (Ε.Π.Σ.Α.):

“Κύριοι,

Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Γ.Σ. Ηλιούπολης ξεκίνησε φέτος μια νέα προσπάθεια για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα συμβάλλει, στο ποσοστό που της αναλογεί, στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς, τα πρώτα δείγματα της αντιμετώπισης, της οποίας έχει τύχει η προσπάθεια της ομάδας μας από την διαιτησία, με τελευταίο παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι μας με την Κηφισιά, δείχνουν ότι καμία προσπάθεια που στηρίζεται σε νέες αντιλήψεις και υγιείς βάσεις δεν έχει τύχη μπροστά στα «παιχνίδια» που παίζονται στο παρασκήνιο από μια μερίδα διαφόρων παραγόντων που χρόνια τώρα αποτελούν «βαρίδια» για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και την ίδια την ΕΠΣΑ.

Εμείς, δεν ζητάμε σε καμμία περίπτωση την εύνοια της διαιτησίας, όμως απαιτούμε την επιβολή της ισονομίας σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, προκειμένου σε κάθε παιχνίδι να κερδίζει ο πραγματικά καλύτερος και να εμπεδωθεί έτσι, από τη διοργανώτρια αρχή, το πνεύμα της ισονομίας αλλά και η αξιοπιστία που είναι απαραίτητη.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης ξεκίνησε φέτος την προσπάθειά του με το βλέμμα στο μέλλον και ήδη έχει πετύχει πολλά και θα πετύχει ακόμα περισσότερα. Να είστε σίγουροι ότι όπως ξέρουμε να κερδίζουμε, έτσι ξέρουμε και να χάνουμε και να αναγνωρίζουμε έναν καλύτερο αντίπαλο. Άλλο όμως αυτό και άλλο να πηγαίνουμε σαν «πρόβατα στη σφαγή». Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Τέλος, ελπίζουμε για το καλό του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, να μην απευθυνόμαστε σε «ώτα μη ακουόντων» αλλά σε μια ποδοσφαιρική αρχή που ενδιαφέρεται για τις υγιείς προσπάθειες των συλλόγων μελών της, όπως επίσης και να εξαλλείψει τις όποιες παθογένειες δημιουργούν προβλήματα στις διοργανώσεις της”.